Micro-Needling

Collageen Inductie Therapie (CIT)

Collageen Inductie Therapie (CIT) is een methode waarbij met behulp van de ENTERPEN™ vibrerend microscopisch kleine huidperforaties worden gemaakt. Hierdoor komen huideigen groeifactoren vrij die de aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel) in de onderste huidlagen stimuleren. De huid wordt hierdoor voller, gladder, weerbaarder, steviger en egaler van kleur.

Gebruik van een tussenstof op gelbasis maakt de behandeling zowel voor de behandelaar als voor de cliënt comfortabeler. Ook worden de gebruikte effectieve werkstoffen tijdens een behandeling tot 80% opgenomen door de huid. Het soort tussenstof kan een behandeling nog krachtiger maken zonder gebruik van diepere naaldlengtes.  

INDICATIES

ENTERPEN™ behandelingen worden toegepast bij de indicaties:

 • fijne lijntjes
 • grauwe huidskleur
 • ruwe huid
 • zonbeschadigingen
 • grove huidstructuur
 • vergrote poriën
 • circulatieproblemen in de huid (doorbloeding)
 • verfijning van de algehele huidstructuur
 • (acne) littekens 
 • striae / striemen

Bovendien zorgt een ENTERPEN™ behandeling altijd voor een betere opname van huidverbeterende werkstoffen die tijdens de behandeling(en) worden gebruikt.

De behandelend specialist zal de huid en indicatie beoordelen en een persoonlijk behandelplan met de ENTERPEN™ opstellen. Door in kuurverband de behandelingen te ondergaan kan de specialist de voortgang van de behandeling nauwkeurig volgen en tussendoor eventueel aanpassingen maken qua werkdiepte en gebruik van stimulerende werkstoffen.

DE ENTERPEN™

ENTERPEN™ micro-needling is een revolutionaire behandeling waarbij met behulp van minuscule naaldjes, die zeer snel op en neer bewegen, kleine micro-kanaaltjes in de huid gemaakt worden. Hierdoor komen groeifactoren vrij die de aanmaak en herstructurering van collageen en elastine stimuleren. In kuurverband zal de huid zich zichtbaar verbeteren en verfijnen. De huid wordt voller, gladder, weerbaarder en egaler van huidskleur. 

Een ENTERPEN™ nano-dermabrasie behandeling zorgt ervoor dat de huid snel en kundig wordt gepolijst. Deze behandeling kan het hele jaar worden uitgevoerd omdat de huid niet wordt beschadigd. Tijdens de behandeling wordt de bloeddoorstroming en celvernieuwing direct geactiveerd wat resulteert in een frisse stralende huid.

De ENTERPEN™ naaldjes zijn in het bezit van een CE goedkeuring en ISO 13485; dit is de internationale erkende standaard die voldoet aan de regelgeving voor medische hulpmiddelen.

RESULTATEN ENTERPEN™

 • Gladdere en verbeterde huidstructuur
 • Stimulatie van nieuw collageen en elastine
 • Betere circulatie in de huid (doorbloeding)
 • Huid weerbaarder en krachtiger maken
 • Verfijning van grove poriën en fijne lijntjes
 • Vermindering van zonbeschadigingen
 • Vermindering van rest-acné
 • Egaliseren van operatieve en/of traumatische littekens
VOORDELEN VAN DE ENTERPEN™

VOORDELEN VAN DE ENTERPEN™

Een groot voordeel van de ENTERPEN™ is dat het een draadloos systeem betreft. Dankzij de krachtige Lithium Ion accu heeft de ENTERPEN™ een operationele duur van gemiddeld 3 uur. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk een reserve accu aan te schaffen, zodat u altijd verzekerd bent van een functionerend apparaat. De ENTERPEN™ is nu inzetbaar voor twee behandelmogelijkheden: MICRO-needling & NANO-dermabrasie.

De voordelen op een rij:

 • Draadloos systeem, dus meer bewegingsvrijheid tijdens het uitvoeren van een behandeling
 • Hoogstaande RVS behuizing
 • 142 naaldbewegingen per seconde (RPM), op en neer in de huid
 • Ruim 1800 huidperforaties per seconde
 • 1 jaar vervangingsgarantie
 • Gunstige prijs disposable naaldjes (cartridges)

De ENTERPEN™ micro-naaldjes zijn in het bezit van een CE goedkeuring en ISO 13485; dit is de internationale erkende standaard die voldoet aan de regelgeving voor medische hulpmiddelen.

Suzanne heeft de professionele (geaccrediteerde) micro-needling cursus gevolgd bij het NIMEB (www.nimeb.nl) en is in het bezit van het theorie- en praktijkcertificaat.

Vraag en antwoord Micro-needling

Hoe verloopt een behandeling?

Vóór de behandeling wordt een gelserum of peeling op de huid aangebracht. Met ultra kleine steriele naaldjes, die vibrerend over de huid gaan, worden micro-kanaaltjes in de huid gemaakt. De behandeling kan licht prikkelend en soms even scherp aanvoelen. Diep in de huid wordt het natuurlijke wondgenezingsproces geactiveerd waarbij nieuw collageen en elastinevezels worden aangemaakt. De huidstructuur wordt steviger en voller en de huid wordt egaler van kleur en stralender. Een behandeling van het gelaat duurt gemiddeld 15 tot 20 minuten.

Wat voel ik direct na de behandeling?

Afhankelijk van het behandeld gebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er na de behandeling wat roder uitzien en warm / prikkelend aanvoelen. Het gevoel van warmte en prikkeling zal enkele uren na de behandeling afnemen, maar de roodheid kan tot 48 uur aanblijven bij een intensieve behandeling voor bijvoorbeeld (acne)littekens.

Wat kan ik de dagen na de behandeling verwachten?

Er kan binnen enkele dagen na de behandeling sprake zijn van lichte huidschilfering door afstoting van dode huidcellen. Na één tot twee weken merkt de patiënt dat de huid zich op natuurlijke wijze aan het verbeteren is. 

Bij een intensieve behandeling kan er korstvorming optreden, dit genezingsproces verloopt verder normaal. Aanvankelijk kan de nieuwe huid wat lichter van kleur zijn in vergelijking met de niet behandelde huid, maar na verloop van tijd kleurt dit bij.

Wanneer is het eindresultaat van de behandeling zichtbaar?

Het aanmaakproces van elastinevezels, fibroblasten en collageen heeft tijd nodig. Dit proces vindt geleidelijk plaats in de huid. Na gemiddeld 2 – 4 weken zullen de eerste huidverbeteringen voelbaar en zichtbaar zijn. Het natuurlijke verbeteringsproces in de huid kan zelfs tot 6 maanden aanhouden. In overleg met de behandelend specialist kan de cliënt thuis dagelijks huidverbeterende producten gebruiken die een mooie aanvulling vormen op het behandelresultaat.

Hoe vaak moet ik de behandeling herhalen?

Voor een optimaal resultaat zijn er meerdere micro-needling behandelingen (gemiddeld 6 stuks in kuurverband) nodig met de ENTERPEN™. Afhankelijk van de behandelindicatie kan het behandelinterval variëren tussen de 2 en 8 weken.

De nano-dermabrasie behandelingen kunnen losstaand of in kuurverband worden uitgevoerd. Deze behandeling is zelfs wekelijks mogelijk om de huidconditie te verbeteren en optimaal op te peppen. 

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

×