Cryopen

Met de CryoPen kan heel gemakkelijk, snel en doeltreffend fibromen, wratten, ouderdoms- en pigmentvlekken en alle overige goedaardige huidletsels verwijderd worden. Nooit eerder was er zoveel direct inzetbare vrieskracht, heel precies, tot op de millimeter nauwkeurig. Ongemak voor de patiënt wordt voorkomen doordat behandeling van omliggend gezond huidweefsel wordt vermeden. En er is géén verdoving nodig.

Voordelen

  • Succesvol behandelen van vele goedaardige huidoneffenheden.
  • Behandel snel en efficiënt, zonder ongewenste bijwerkingen en risico’s.
  • Geen verdoving nodig.
cryopen

Indicaties voor de Cryopen behandeling

Met de CryoPen kunt u feitelijk alle ongewenste huidletsels doeltreffend verwijderen. Het aantal indicaties is zeer divers en veelvoorkomend.

Veelvoorkomende indicaties:

Wratten (Verrucae vulgaris)
Ouderdomswratten (Keratose seborrhoica)
Voetwratten (Verrucae plantares)
Goedaardige bloedvatgezwelletjes (Angiomen)
Fibromen (Steelwratjes)
Ouderdomsvlekken (Lentigo senilis)
Zonbeschadigingen (Lentigo solaris)
Actinische keratose
Bindweefselbultje (Lipoom)

Onderstaande video is opgenomen in Laurium Klinieken in opdracht van de fabrikant H&O Equipments.

Resultaten CryoPen

Het effect van een CryoPen behandeling is niet direct zichtbaar. Het behandelde gebied kan direct na de behandeling wat roder van kleur zijn en licht gaan zwellen. Na een paar dagen kan er korstvorming ontstaan. De huid heeft tijd nodig om zichzelf te herstellen waardoor het uiteindelijke resultaat pas na 10 – 14 dagen goed zichtbaar is. Het is belangrijk om de behandelde huid tot wel 4 weken na de behandeling goed te beschermen tegen invloeden van buitenaf zoals UV straling.

Onderstaande video’s zijn opgenomen in Laurium Klinieken in opdracht van de fabrikant H&O Equipments.

VRAAG & ANTWOORD

Hoe verloopt een cryotherapie behandeling?

Vóór de behandeling moet het ongewenste huidletsel gesloten, schoon en droog zijn. Het behandelde gebied hoeft niet steriel te zijn. Met de CryoPen wordt het ongewenste huidletsel d.m.v. van extreme kou (-89 graden Celsius) bevroren waardoor het weefsel op natuurlijke wijze zal afsterven. Een cryotherapie behandeling duurt maar enkele seconden lang.

Wat voel ik direct na de behandeling?

Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er na de behandeling wat roder gekleurd uitzien. Ook is lichte zwelling mogelijk en de huid kan warm en prikkelend aanvoelen. Het gevoel van warmte en prikkeling kan tot een uur na de behandeling aanhouden.

Wat kan ik de dagen na de behandeling verwachten?

Veelal treedt er na enkele dagen korstvorming op. Dit hoort bij het natuurlijke genezingsproces. Krab niet aan de huid. Aanvankelijk kan de nieuwe huid wat lichter van kleur worden in vergelijking met de niet behandelde huid, maar na verloop van tijd kleurt dit bij.

Wanneer is het eindresultaat van de behandeling zichtbaar?

Na 10 tot 14 dagen zal de nieuwe huid zichtbaar zijn. In overleg met de behandelend specialist kunnen er huidherstellende en verzorgende producten gebruikt worden die een aanvulling kunnen vormen op het natuurlijke wondgenezingsproces.

Hoe vaak moet ik de behandeling herhalen?

Vaak is één behandeling voldoende bij vlakke huidletsels zoals ongewenste pigmentaties. Bij verheven huidletsels zoals een ouderdomswrat zijn er veelal twee behandelingen nodig met een interval van 2 tot 3 weken voor het mooiste resultaat. Voetwratten zijn het lastigst! Drie tot vier behandelingen is niet onoverkomelijk voor het beste behandelresultaat.