Voor de liefde je praktijk verhuizen?

Na vijftien jaar lang een mooi klantenbestand te hebben opgebouwd – en dus een goede praktijk te hebben – ga je verhuizen voor de liefde om elders een nieuwe praktijk te starten? Dat was de vraag van Mandy en Albert Jelsma in de vorige Chain Reaction. Nou, Ik wel…

PDF niet goed leesbaar?

Jarenlang heb ik mijn praktijk gecombineerd met doktersassistente. Ik ben tien jaar alleen geweest en had jonge kinderen. Mijn praktijk had ik in de aangelegen studio aan huis.
Dus voor mij was de combinatie ideaal. De salon werd steeds drukker, en gelukkig werden de kinderen steeds ouder en zelfstandiger. Maar ik kon niet groeien als doktersassistent en ik kon de salon ook niet uitbreiden of scholing volgen omdat ik niet oneindig veel vakantiedagen had als doktersassistent. Gelukkig had ik ook nog tijd voor een privéleven. En mijn wens was toch wel dat ik weer heel graag een nieuwe liefde zou ontmoeten om mijn leven mee samen te delen. Tegenwoordig gaat dat wat makkelijker via internet. Na toch wel wat dates had ik bijna de hoop opgegeven. Een aantal klanten (niet allemaal natuurlijk, alleen die waar ik inmiddels al een hechtere band mee had opgebouwd) vonden de (soms vermakelijke) verhalen over mijn dates erg leuk. Toen ik bijna de hoop had opgegeven kwam ik in contact met René. Hij stuurde mij een berichtje en we hadden al snel erg leuk contact.
Maar als (inmiddels) ervaringsdeskundige wist ik: eerst zien en dan geloven. Dus een afspraak was snel gemaakt. Op onze eerste afspraak sloeg de vonk direct over. En vanaf dat moment waren we eigenlijk meteen onafscheidelijk. Ooit beweerde ik stellig: ‘Ik ga nooit verhuizen. Dit is mijn (mooie) huis met een nog mooiere praktijk en een heerlijke tuin. Wat wil ik nog meer, dit pakt niemand mij meer af. Mijn vrijheid, mijn zelfstandigheid en een thuis voor mijn kinderen.’

De liefde nam steeds serieuzere vormen aan en al gauw bespraken we hoe het zou zijn om samen verder te gaan. Hij woonde 30 kilometer verderop, dus dat was goed te reizen, maar wel te ver. Ik had mijn praktijk. Dus de vraag was: waar gaan we wonen? Bij mij? Nee, dat kon niet, vijf kinderen kon ik niet kwijt in mijn huis. In zijn huis was geen praktijk te plaatsen. Dus de enige oplossing was twee huizen verkopen en een nieuw huis kopen met een nieuwe praktijk. Halverwege onze woonplaatsen werd een mooi nieuwbouwproject gerealiseerd in Blaricum. We zijn nu anderhalf jaar verder, wonen in een prachtig huis, en mijn praktijk bloeit en groeit iedere dag. 80 procent van mijn klanten is gewoon meegegaan. Ik heb veel aan de mond-tot-mondreclame hier in de buurt en krijg wekelijks nieuwe klanten. Ik heb mijn baan als doktersassistent opgezegd. Op verzoek van mijn medisch manager werk ik wel eens als dokterassistente als ZZP’er. Dit vind ik erg leuk.

Afgelopen jaar heb ik heel veel geleerd en toegevoegd in mijn salon en heb ik mij verder ontwikkeld als schoonheidsspecialist. Ik doe behalve gezichtsbehandelingen en huidverbetering nu ook cosmetische peelings, microneedling, nano- dermabrasie en microblading. Zo heb ik ook alle opleidingen van de Natural Face Lifting Academy van Inge Deceuninck succesvol afgerond. Met alle facetten van de bindweefselmassages kan ik erg mooie resultaten boeken. Als klap op de vuurpijl ben ik een maand geleden ten huwelijk gevraagd en ik heb natuurlijk volmondig JA gezegd. Dat is de dag dat wij elkaar vier jaar geleden voor het eerst hebben ontmoet.
Dus zou ik verhuizen voor de liefde en mijn praktijk opnieuw opbouwen? JA!

Boek online:

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

×